4 Perkara Anda Perlu Rahsiakan Dari Majikan

4 Perkara Anda Perlu Rahsiakan Dari MajikanWalau serapat mana pun hubungan anda dengan bos anda, masih ada batas yang tidak perlu anda kongsikan. Ya adakalanya anda terlalu rapat dengan bos hingga cerita peribadi turut anda kongsikan bersama majikan anda. Tapi masih ada 4 perkara yang perlu anda kongsikan dari bos anda.

Pindah Kerja

Kebiasaannya pihak atasan tidak senang dengan berita peletakan jawatan anda. Mengembangkan kerjaya tidak salah dan ianya semamangnya menjadi hak anda untuk dilakukan. Namun itu, perkara ini tidak perlu melibatkan orang atasan.

Kerja Sampingan

Andai kata anda mempunyai side job atau kerja sampingan, berita ini tidak perlu untuk digembar-gemburkan keseluruh tempat kerja anda. Ditakuti ianya akan menggangu fokus ditempat kerja anda hingga prestasi kerja anda menurut.

Sebab Pindah Dari Tempat Kerja Lama

Walaupun anda telah bertukar kerja dan telah diterima kerja ditempat yang baru dan selesa, tidak menjadi kemestian untuk anda menceritakan apa juga cerita yang buruk tentang tempat kerja anda yang lama.

Patah Hati

Ini selalu terjadi kepada wanita. Masalah dengan teman lelaki sering dibawa ke pejabat. Ini seolah-olah menarik perhatian orang lain untuk menagih simpati. Elakkan perkara ini kerana anda menggangu rakan sekerja yang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.