6 Sebab Bentuk Payudara Berubah

gambar payudaraPayudara merupakan bahagian tubuh yang paling wanita suka. Mengikut kajian, 50% wanita mempunyai saiz payudara normal dan selebihnya samada terlalu besar dan terlalu kecil. Tapi tahukah anda wahai wanita ada beberapa perkara yang menyebabkan bentuk payudara anda berubah? teruskan bacaan anda.

Faktor Usia

Walaupun anda memakai bra yang betul pada usia muda, jangan sangka bahawa bentuk payudara anda akan kekal cantik hingga ke tua. 

Kehamilan

Ketika hamil payudara akan mengalami perubahan dalam ukurannya. Sebahagian dari perubahahan ini akan menjadi kekal.

Haid

Ketika haid, ukuran payudara akan sedikit berubah. Ianya termasuk juga dengan perubahan bentuk puting. Oleh itu, jangan takut dan khuatir.

Keturunan

Keturunan juga menjadi penyebab bentuk payudara berubah. Ada keluarga yang asalnya mempunyai payudara besar dan juga sebaliknya.

Bersenam

Jangan ingat bersenam tidak mendatangkan sebarang perubahan pada payudara. Ianya mengubah bentuk payudara secara anda tidak sedar. Oleh yang demikian, anda perlu pelajari senaman untuk menegangkan payudara anda

Makanan

Seperti biasa, akhir sekali adalah makanan. Makan makanan yang mengandungi zat yang tertentu agar mampu memberikan saiz payudara idaman anda.

Kami berbesar hati untuk anda sebarkan info ini dengan menekan Share dan Like. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.