5 Kelebihan Melancap

5 Kelebihan MelancapAktiviti melancap sering mendapat pandangan yang negatif dari segelintir masyarakat. Padahal sebenarnya melancap mampu memberi manfaat dari segi kesihatan kepada lelaki. Teruskan bacaan bagi mengetahui 5 kelebihan melancap.

1. Membuatkan Mr.P Lebih Keras
Ketika usia bertambah lanjut, otot akan menjadi kendur termasuklah otot Mr.P. Seks yang teratur dan aktiviti melancap mampu melatih otot Mr.P mengendur. Sebaiknya ianya dilakukan 3-5 kali seminggu untuk hasil yang baik.

2. Memperbaiki Mood
Aktiviti melancap melepaskan zat kimia yang dapat menghasilkan perasaan yang menyenangkan. Zat ini mampu mengembalikan semangat dan mendorong kepuasan serta mengaktifkan perasaan senang di otak.

3. Hubungan Seks Menjadi Lebih Lama
Melancap mampu membuatkan hubungan seks bertahan lebih lama sebelum mencapai kepuasan. Buat latihan dengan mencatat masa berapa lama waktu yang diambil untuk mencapai kepuasan ketika melancap. Jika kebiasaan 2 minit, cuba buat kepada 3 minit.

4. Kekebalan Tubuh Meningkat
Ejakulasi mampu meningkatkan hormon cortisol. Hormon ini membantu mengatur dan menjaga kekebalan tubuh dalam skala yang kecil.

5. Mencegar Kanser
Dari pemerhatian yang dijalankan di Australia menemukan bahawa lelaki yang ejakulasi lebih dari 5 kali seminggu memiliki risiko kanser prostat yang kecil.

P/s: Walaupun melancap mempunyai kebaikan, jangan dilakukan dengan terlalu kerap kerana ianya akan mendatangkan kemudaratan juga nanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.