4 Kebaikan Melancap Bagi Kesihatan Wanita

4 Kebaikan Melancap Bagi Kesihatan WanitaMungkin ada sesetengah wanita yang terkejut bila mendengar perkataan melancap. Tidak kurang juga mereka yang sudah biasa dengan perkataan melancap. Tapi tahukah anda wahai wanita bahawa melancap juga mempunyai kebaikan yang tersendiri. Teruskan bacaan anda untuk ketahui 4 kebaikan melancap bagi kesihatan wanita yang perlu anda tahu.

1. Mengurangkan Risiko Jangkitan Pangkal Rahim
Melancap mampu mengurangkan risiko pangkal rahim. Ini kerana dinding rahim akan mengecut ketika orgasme dan mendorong cecair orgasme ‘lama’ keluar dari rahim menuju ke vagina untuk dikeluarkan.

2. Meningkatkan Kesihatan Jantung Dan Mengurangi Risiko Penyakit Kencing Manis
Dari beberapa pemerhatian yang dibuat, wanita lebih mudah mencapai puncak kenikmatan seksual dan ini akan mengurangkan risiko terkena penyakit jantung dan kencing manis.

LAGI : 6 Sebab Wanita Melancap

3. Mengatasi Masalah Insomnia
Dengan melancap, seorang wanita akan mendapat kesenangan. Jika selalu wanita mencapai kepuasan seksual, maka hormon oxytocin dan endorphins yang berfungsi untuk menenangkan tubuh akan membantu wanita untuk tidur lebih lama dan nyenyak.

4. Memperkuatkan Dinding Rahim
Ketika melancap, banyak organ tubuh akan bekerja secara bersama seperti jantung yang berdegup kencang dan pengecutan pada dinding rahim. Jika dinding rahim selalu mengecut, ianya akan memperkuatkan dinding rahim tersebut.

LAGI : 5 Kelebihan Melancap Bagi Lelaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.