Tanda – Tanda Lelaki Mengalami Mati Pucuk

Tanda – Tanda Lelaki Mengalami Mati PucukTerdapat 4 jenis mati pucuk dan di senaraikan di bawah ini bagi menambah pengetahuan anda.

Sila AMBIL PERHATIAN sekiranya ANDA mengalami :

A. Zakar langsung tidak mampu menegang. Ia adalah jenis mati pucuk yang gawat dan biasanya berlaku pada kadar 1 dalam 100 lelaki. Ia mati pucuk yang paling di takuti lelaki.

B. Zakar lembik dan tidak berupaya senggama. Mani keluar sebelum senggama. Ia adalah jenis mati pucuk yang mendukacitakan. Ia biasa di ubati dan mungkin boleh berpunca dari amalan pemakanan serta kesan psikologi dan penyakit tua.

C. Zakar tegang tetapi tidak boleh memancutkan mani. Ia juga termasuk mati pucuk, bukan tanda lelaki itu kuat tenaga batin. Lelaki terpaksa berhenti senggama kerana keletihan dan kejerihan.

D. Zakar yang tidak tegang seperti biasa. Ia juga adalah jenis mati pucuk. Ada yang mengelarnya sebagai lemah syahwat atau lemah tenaga batin. Jenis ini akan di hadapi oleh semua lelaki.

Ini pula tanda-tanda awal Lemah tenaga batin, ketika melakukan persetubuhan ialah :

1. lambat mencapai ketegangan zakar setelah rangsangan seksual.

2. Ereksi yang tidak betul-betul keras [tegar] kerana tekanan pembuluh zakar kurang dari 6PSI – gagal membuat tusukan ke dalam faraj.

3. Inzal atau ejakulasi pra-matang dan cepat layu serta tak mampu bangun kembali atau mengambil masa yang lama untuk mencapai ereksi selepas ejakulasi pertama

4. gagal mencapai ereksi yang mampat untuk meneruskan persetubuhan sehingga pasangan mencapai klimaks

5. Air mani cair, keluar meleleh dan tidak memancut dengan kuat

6. kencing yang tidak tus, tidak puas dan menyimpan sisa

7. zakar yang tidak mengalami ereksi ketika hampir waktu subuh atau dalam istilah perubatan disebut Penile Nocturnal Tumescence

8. tidak berdaya untuk menyempurnakan jimak dalam suatu tempoh yang diperlukan untuk memberi orgasm kepada pasangan seks

9. Kelemahan seksual Lelaki adalah lebih ketara di kalangan perokok, pengidap diabetes, pesakit jantung, tekanan darah tinggi dan individu yang mengalami stress.

-Wannuterapi-

1 thought on “Tanda – Tanda Lelaki Mengalami Mati Pucuk

  1. Muhamad Riduan

    Assalamualaikum…
    Baru-baru ini, saya terasa sakit di bahagian bawah pangkal leher kepala zakar… Apabila saya picit di bahagian tersebut saya rasa sedikit sakit… Seakan-akan urat kemaluan tu luka di bahagian dalaman… kemudian saya dapati ada sejenis cecair berwarna kekuningan keluar dari kemaluan saya… cecair ini sentiasa mengalir sedikit demi sedikit tanpa saya sedari… apabila saya mencium baunya seperti bau air mani… Apakah jenis penyakit yang saya alami sekarang ini….
    Terima kasih….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.