8 Ciri Pasangan Yang Setia

8 Ciri Pasangan Yang SetiaKesetiaan merupakan salah satu faktor penting dalam sebuah hubungan. Kesetiaan juga menjadi sebuah tanda ikatan kasih yang kuat. Tetapi dalam memepertahankan kesetiaan, memerlukan kejujuran agar hubungan yang terjalin tidak mudah dihancurkan oleh orang lain. Berikut adalah 8 ciri pasangan yang setia yang boleh anda lihat pada diri dan pasangan anda.

 1. Menghormati Antara Satu Sama Lain
  Pasangan yang setia akan mendengarkan dengan teliti antara satu sama lain.
 2. Menggunakan media sosial dengan sebaiknya
  Mereka akan menjaga interaksi mereka dengan kawan yang berlainan jantina. Menjaga mata, tangan dan hati. Di laman sosial, mereka akan mengelakan untuk menggoda dan tergoda seperti chatting bagi mengelakan wujudnya ketidaksetiaan.
 3. Menjaga Hal Peribadi
  Pasangan yang setia akan selalu menjaga hal peribadi untuk anda dan pasangan sahaja. Jika jadi sesuatu, si dia akan cepat-cepat cari anda dan cerita segalanya kepada anda. Selain itu, pasangan setia akan menjaga perkara peribadi agar tidak bocor ke media social.
 4. Sentiasa Beri Sokongan
  Sokongan dan dorongan sangat penting dalam sebuah perhubungan. Pasangan setia akan sentiasa memberikan sokongan anda. Jika ada seseorang yang memalukan anda, pasangan anda akan membela anda dan bukan ikut terketawa.
 5. Berkemunikasi Secara Profesional Dengan Orang Yang Berlainan Jantina
  Pasangan yang baik akan bertindak seolah-olah pasangan mereka ada disisinya. Dengan itu, mereka akan menjaga jarak dengan mereka yang berlainan jenis. Mereka juga tidak akan bermain mata, menyentuh mahupun cuba untuk menggoda.
 6. Selalu Buat Keputusan Bersama
  Dalam satu hubungan, membuat keputusan adalah sesuatu perkara yang penting. Pasangan yang setia akan berbincang untuk menentukan keputusan mana yang lebih penting.
 7. Bersifat Terbuka
  Pasangan yang setia akan bersifat terbuka. Mereka tidak akan menyimpan rahsia baik tentang perkara kecil dan besar.
 8. Mengutamakan Pasangan
  Bila berlaku sesuatu, pasangan yang setia akan segera memberi tahu kepada pasanganya. Mereka akan mengutamakan pasangan berbanding kawan, orang tua mahupun media sosial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.