6 Cara Banyakkan Sperma Yang Perlu Anda Ambil Tahu

Tidak dinafikan bahwa memiliki sperma yang banyak mampu memberikan orgasme ataupun kepuasan ketika kemuncak melakukan hubungan seks. Bukan itu sahaja, sperma yang banyak menunjukan bawah anda seorang yang sihat. Oleh itu, ketahui 6 cara banyakkan sperma yang perlu anda tahu.

1. Ambil Suplement
Pilih suplement yang mampu meningkatkan sperma anda lebih banyak. Suplement yang mempunyai kandungan makanan yang sihat, boleh memberikan hasil yang memuaskan seperti suplement yang mengandungi asam amino L-carnitine.

2. Elak/Kurangkan Pengambilan Alkohol
Berhentilah mengambil alkohol kerana alkohol akan mempengaruhi fungsi lever yang secara langsung menyebabkan jumlah estrogen meningkat. Jumlah estrogen yang meningkat akan mengganggu pengeluaran air mani ataupun sperma.

3. Kurangkan Hubungan Seks atau Onani
Melakukan hubungan seks setiap hari atau aktiviti onani hanya akan mengurangkan kepadatan sperma. Rancang aktiviti hubungan seks anda dengan pasangan untuk menghasilkan sperma yang lebih banyak.

4. Pemakanan Yang Sihat
Yang terbaik untuk menghasilkan sperma yang banyak adalah dengan mengambil sayur-sayuran dan bijirin. Amalkan mengambil makanan yang rendah lemak dan berprotein tinggi.

5. Elak Pakai Seluar Dalam Yang Ketat Dan Panas
Cuba pastikan zakar dan sentiasa dalam keadaan sejuk berbanding dari bahagian tubuh yang lain. Memakai seluar dalam atau boxer yang ketat hanya akan menyebabkan zakar menjadi panas dan membantutkan penghasilan sperma.

6. Berhenti Merokok
Paling utama adalah berhenti merokok bagi mereka yang merokok. Kajian menunjukan bahawa perokok memiliki jumlah sperma yang sedikit berbanding lelaki yang tidak merokok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.