10 Fakta Kemaluan Lelaki Yang Perlu Diketahui

Bagi wanita, mereka lebih mengambil berat tentang bahagian tubuh badan mereka terutamanya pada bahagian sulit mereka. Wanita akan mencatat kitaran haid mereka bagi memudahkan mereka. Jika berlaku perubahan atas tubuh mereka, pasti dapat dikesan dengan pantas.

Namun begitu, adakah perkara yang sedemikian turun berlaku dan diambil berat oleh lelaki? Terutamanya pada kemaluan lelaki itu sendiri? Teruskan bacaan anda untuk ketahui sedikit fakta tentang kemaluan lelaki.

  1. Merokok boleh memendekan kemaluan lelaki (penis) sekurang-kurangnya 1cm. Ketika ereksi, penis akan dipengaruhi oleh pengaliran darah dan dengan merokok boleh membuatkan salur darah tersumbat sekali gus menyebabkan ereksi tidak mencapai panjang yang maximum.
  2. Kajian yang dilakukan oleh penyelidik Sepanyol, lelaki kacak mempunyai air mani yang lebih kuat.
  3. Penis akan hilang sensitiviti selari dengan peningkatan usia. Semakin tua seorang lelaki, semakin sukar untuk mereka memancutkan air mani. Mungkin inlah yang dinamakan menopaus bagi seseorang lelaki.
  4. Lelaki yang dilahirkan dengan 2 penis, dipanggil Diphallus
  5. Kawasan alat sulit lelaki merupakan tempat pembiakan bakteria yang paling tinggi kerana mereka menggunakan seluar yang sama lebih dari 3 hari.
  6. Lelaki mencapai kemuncak klimaks selama 6 saat sahaja dengan kadar kelajuan 28 batu sejam. Laju juga ye.
  7. Dikhabarkan bahawa lelaki Perancis mempunyai purata saiz penis terbesar iaitu 6.2 inci.
  8. Logic yang dikeluarkan oleh State University of New York, kemaluan lelaki yang lebih panjang akan memudahkan air mani untuk proses ovulasi.
  9. 9 peratus lelaki di seluruh dunia tidak memakai seluar dalam.
  10. Jika seorang lelaki ditemui mati tergantung, masih berlaku ereksi yang dipanggil ‘angel lust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.