7 Sebab Kenapa Lelaki Suka Wanita Dengan Peha Besar

Ramai wanita yang mengeluh kerena mempunyai peha besar selepas melihat diri mereka dicermin. Mereka akan cuba cari jalan untuk mengecilkan peha. Tahukan anda wahai wanita, peha besar yang kami benci itulah paling disukai dan digemari oleh lelaki. Ada banyak kelebihan bagi wanita yang mempunyai peha besar dan disini kami kongsikan 7 sebab kenapa lelaki suka wanita dengan peha besar.

 1. Peha Besar Kelihatan Lebih Seksi
  Memiliki peha yang besar adalah tanda anda mempunyai bentuk tubuh yang diidamkan lelaki. Lelaki suka akan wanita yang mempunyai bentuk tubuh yang melengkung kerana lebih feminin, seksi dan menggoda. Lelaki tidak memiliki tubuh seperti ini dan disebabkan inilah anda mampu menarik perhatian mereka.
 2. Lebih Sihat
  Peha besar pada wanita adalah tanda kesihatan yang baik. Dari kajian yang dilakukan mengatakan bahawa wanita yang mempunyai lemak di peha (peha besar) mempunyai umur yang lebih panjang berbanding mereka yang mempunyai lemak diperut. Kajian yang dilakukan oleh British Medical journal mengatakan bahawa wanita dengan punggung dan peha besar berisiko kecil untuk terkena serangan jantung.
 3. Wanita Dengan Peha Besar Melahirkan Anak Sihat Dan Cergas
  Kajian dari Denmark mengatakan wanita yang memiliki peha besar mempunyai risiko kecil untuk meninggal ketika melahirkan anak. Dengan peha dan punggung yang besar, seorang wanita itu lebih mudah dan lebih kuat untuk melahirkan anak. Kajian lain yang dilakukan, wanita peha besar ini melahirkan anak yang cergas.
 4. Peha Besar Tanda Kekuatan
  Wanita peha besar mempunyai bahagian bawah tubuh yang lebih kuat dan kukuh, tidak mudah rasa penat untuk berjalan dan aktiviti lain untuk jangka masa yang lama.
 5. Lebih Cantik Untuk Pakai Apa Pun
  Jika anda perhatikan artis dari barat wahai wanita, mereka lebih berbangga dengan miliki punggung dan peha besar. Mereka kelihatan cantik untuk pakai apa pun jenis pakaian.
 6. Peha Besar Punyai Daya Tarikan Seks Yang Kuat
  Tidak seperti wanita yang mempunyai peha yang kecil, peha besar mampu menjadi daya tarikan seks yang cukup tinggi untuk lelaki. Gunakan sepenuhnya bentuk tubuh anda untuk memikat pasangan anda agar lebih ghairah.
 7. Wanita Peha Besar Punyai Stamina Yang Tinggi
  Kamu perlu berbangga wahai wanita, kerana anda mampu bertahan lebih lama diatas ranjang. Anda akan kelihatan lebih hot di atas ranjang dengan stamina yang anda miliki.

Itulah beberapa point kenapa lelaki suka wanita yang punyai peha besar. Adakah anda masih berasa peha besar membuatkan anda rasa down? fikir-fikirkan ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.